Carlos Garcia om läget i Juventus *Uppdaterad 2 mars*

För över ett år sedan hamnade Carlos Garcia, född 1993, i storklubben Juventus. En av världens största klubbar, med en av Europas bästa ungdomsakademier, blev den nya arbetsgivaren för den talangfulle mittbacken.

Carlos Garcia, med en pappa från Nicaragua och en mamma från Sverige, är fostrad i talangfabriken Brommapojkarna. När Carlos var femton år tog han steget över till Djurgårdens IF, fick en osannolik utveckling och blev kort därefter värvad av storklubben Juventus.

Carlos, hur känns det nu drygt ett år efter att du flyttat till Italien?

– Det känns väldigt bra. Mycket har hänt under året och jag har framförallt utvecklats mycket.

Vad skulle du säga är den största skillnaden mot att spela i Sverige?

– Jag tycker att den största skillnaden syns i spelarnas intelligens på planen. Allting är egentligen en nivå högre men jag tycker framförallt att spelarna är smartare på plan. De vet liksom alltid vad de ska göra med bollen och hur de ska röra sig. Det imponerar på mig.

Hur har ditt spel ändrats?

– Allt har såklart utvecklats. Men det som jag framförallt känner är att min mentala styrka har förbättrats. Nu får jag klara mig själv hela tiden och jag lever som ett proffs. Det ställer många krav på mig som spelare och det utvecklar mig väldigt mycket.

Hur är konkurrensen för dig?

– Den är stenhård. Just nu får jag sparsamt med speltid eftersom jag konkurrerar med en -91a och en -92. De är startspelare i italienska U21-landslaget och U19-landslaget. För mig gäller det bara att kämpa på och visa att jag är redo när jag får chansen.

Vad händer just nu i fotbollslivet?

– Nu spelar vi en turnering som heter Viareggio, den största ungdomsturneringen i Italien efter själva ligan. Vi har vunnit den två år i rad så vi måste ses som favoriter.

Hur har det gått än så länge i turneringen?

– Vi var riktigt nära att åka ut i gruppspelet, men vi gick vidare trots alla odds mot oss. Vi spelade oavgjort mot belgiska Club Brügge, förlorade mot Varese och sen besegrade vi ett allstar-lag från New York. Inför sista matchen var vi beroende av sju andra matchers resultat och allt gick vägen, helt osannolikt!

Hur stort är Viareggio i Italien?

– De flesta matcherna sänds på TV och många storklubbar från världen är med. Det är verkligen en stor turnering.

Kan vi räkna med att ni tar hem Viareggio för tredje året i rad?

– Det hade varit riktigt kul. Vi har åttondelsfinal under tisdagen och efter det får vi se!

Wagnsson Sports & Entertainment önskar Carlos lycka till i slutspelet av Viareggio håller tummarna för att han får mycket speltid!

*Uppdaterat 2 mars*

Juventus Primaveralag mötte Palermo i Åttondelsfinalen. Matchen slutade 2-1 till Juventus som nu ska möta Atalanta i kvartsfinal på torsdag.

– Jag hoppas jag får spela, det hade varit riktigt kul. Om jag blir bänkad så är det bara att bita ihop och visa att jag är redo till semifinalen, berättar Carlos Garcia.