Anton Hellberg flyttar till Frankrike

Fotograf: Peter Lindblad

HK Malmös duktige målvakt Anton Hellberg, som tackade nej till ett nytt avtal för att spela utomlands, har letat färdigt. Han har skrivit på ett 2 års avtal med franska handbollsklubben Nancy som spelar i landets högsta liga.

– Det känns spännande, nervöst och inspirerande att flytta till Frankrike, säger Anton i en första kommentar till sitt nya avtal. – Att spela handboll utomlands är något jag har strävat efter länge så jag är såklart nöjd med att ta det här steget, fortsätter han. – Nu gäller det att ta vara på den här möjligheten och fortsätta utvecklas och att etablera sig i en helt ny liga med ett nytt språk. – Det är ett steg i rätt riktning handbollsmässigt men också ett steg utanför min ”comfort zone”, men det är där man verkligen utvecklas både som person och som handbollsspelare, avslutar han.

– Det här är verkligen roligt för Anton som vågat vara cool och avvakta att rätt klubb dök upp, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Anton har haft en mycket bra utveckling i HK Malmö och gått till att bli en av Sveriges bästa målvakter. – Det skall bli väldigt spännande att se hur han presterar nästa säsong och förhoppningsvis är detta bara ett steg på vägen i hans handbollskarriär.