Anette Helene Hansen går till Nantes

Norska H9:an Anette Helene Hansen har skrivit under ett 2 års avtal med Nantes Loire Atlantique Handball som just nu ligger 5:a i den franska högstaligan. Avtalet börjar gälla den 1 juli. Därmed lämnar hon Halden HK där hon har spelat de två senaste säsongerna efter att tidigare ha spelat 7 år i moderklubben Fredrikstad Ballklubb. På sin meritlista har hon bl a 74 landskamper för norska juniorlandslaget med vilket hon tog silvermedalj på Junior-VM 2010 och bronsmedalj på Junior-EM 2009. Anette Helene har även spelat i det norska rekruttlandslaget.

– Jag valde Nantes för att jag tycker de har ett spännande lag och en mycket duktig tränare, säger Anette Helene i en första kommentar. – Under mitt besök framstod Nantes som en välorganiserad klubb och jag blev väldigt väl emottagen av både spelare och ledare. – Jag har länge haft lust att flytta utomlands för att prova på spel i en ny liga, fortsätter hon. – Nantes är en klubb med ambitioner att spela på hög nivå både nationellt och i Europa. – Klubbens ambitioner passar väl med mina egna och gjorde klubbvalet enkelt! – Jag är oerhört glad över att få den här chansen i en så stor klubb och trevlig stad, avslutar hon.

– Det här blir jättespännande för Anette Helene, säger hennes agent Martin Klette. – Det var dags för henne att ta sig an en större utmaning och förhoppningsvis kan detta steg utveckla henne ytterligare och ge henne en plats i det norska seniorlandslaget som är ett av världens absolut bästa landslag. – Hon är väl värd den här chansen och jag gläds mycket med henne denna dag, avslutar han.

Läs mer om övergången på klubbens hemsida: http://www.nla-handball.fr/medias/actu.php?id=32