Alfred Jönsson blir proffs i Tyskland

PHOTO-2019-02-04-07-51-36

Lugi HFs stortalang och Handbollsligans skyttekung Alfred Jönsson kommer lämna Lugi HF i sommar. Han har skrivit på ett 2 års avtal med tyska Bundesligaklubben TSV Hannover-Burgdorf som börjar gälla den 1 juli. 20 årige Alfred Jönsson, som även ligger 1:a i Handbollsligans Most Effective Player statistik (MEP) och 5:a i assistligan, kom till Lugi HF 2015 från moderklubben H43.

– Jag har haft fyra utvecklande säsonger i Handbollsligan. – Tyska Bundesliga anses vara en av de bästa handbollsligorna i världen och jag vill vara med där, säger Alfred i en första kommentar. – Detta låter som en klyscha men jag säger det i alla fall: för att nå nästa nivå i min handbollsutveckling är detta steg rätt för mig. – Anledningen till att det blev just Hannover är främst att tränarteamet med Carlos Ortega och Iker Romero har en gedigen erfarenhet och bakgrund som få andra. – Att jag kommer att få en del tips på vägen tvivlar jag därför inte på. – Dessutom ger klubben ett seriöst intryck, motiverar Alfred sitt klubbval.

– Det kommer att bli med sorg och saknad jag lämnar Lugi. – Den kamratskap vi har där är något jag kommer att minnas. – Dock har allting ett slut och något nytt kommer.

– Kommande säsong blir målsättningen att ta en plats och få speltid både bakåt och framåt. – Det kommer betyda mycket träning och disciplin från min sida men jag har motivationen till detta. – Jag drivs av möjligheten att nå en ny handbollsnivå i en miljö där jag kan få utvecklas. – Att det sedan är ett stort intresse för tysk handboll är positivt. – Detta syns bl a på läktarplats och det skall bli kul och spännande att få spela inför ett antal tusen vrålande fans på läktaren, avslutar Alfred Jönsson.

– Det här känns som ett logiskt steg i Alfreds utveckling, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Han har trots sin ringa ålder varit relativt dominant i Handbollsligan och behöver spela med och mot bättre spelare för att utvecklas maximalt. – Det får han göra i Bundesliga!

– Det har varit flera klubbar i Danmark, Tyskland och Frankrike som har varit intresserade men just steget till Hannover känns som ett lagom stort steg till en lagom stor klubb i världens troligen bästa liga. – Tränarna och ledarna i klubben, inte minst sportchefen, har gjort ett kunnigt och sympatiskt intryck vilket har haft en avgörande betydelse för klubbvalet. – Det skall bli verkligen spännande att få följa Alfred nästa säsong i Tyskland, avslutar Martin Klette.

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar Alfred Jönsson till hans nya avtal!