Albin Ekdal klar för Sampdoria

82d9d11b-03ef-4f87-9429-c5d5c53f27e3

Svenska landslagets Albin Ekdal har gjort klart med italienska U C Sampdoria och skrivit på ett avtal som sträcker sig över 3 år med 1 års option för klubben. Därmed lämnar han tyska Hamburger SV (HSV) som han har representerat de tre sista säsongerna. Sampdoria köper loss Albin Ekdal eftersom han hade ett år kvar på sitt avtal med HSV.

Kontakten med U C Sampdoria har pågått under ca fyra månader men tog riktig fart för ca en vecka sedan. Albin Ekdal genomgick i måndags läkarundersökning varefter de personliga villkoren förhandlades innan avtalet undertecknades.

218e597f-4bb8-47fc-b693-68750ac4cf8e

– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till serie A och just Sampdoria, säger Albin Ekdal i en första kommentar. – Jag ser fram emot en ny säsong och känner mig mycket motiverad och sugen på det här nya äventyret. – Jag vill tacka Sampdoria för den här möjligheten och mina agenter vid Wagnsson Sports & Entertainment samt Filippo Cavadini och Sascha Empacher för hjälpen att få detta att hända. – Även stort tack till HSV och alla kring klubben och alla fans för en support som varit fantastisk, avslutar han.

– Det är skönt att det är klart och att det blev en så pass bra helhetslösning för Albin fotbollsmässigt, socialt och ekonomiskt, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Det märks på Sampdorias intresse att Albin ses som en nyckelspelare.  – Efter ett par skadefyllda år, vilket till stor del beror på att HSV tvingat honom att spela innan han var frisk, så blir det bra för Albin att återkomma till serie A där han haft stora framgångar under många år. – Sampdoria är en klassisk serie A klubb med något riktigt spännande på gång, avslutar Martin Klette.

Här kan ni läsa mer om övergången på U C Sampdorias hemsida http://www.sampdoria.it/

Wagnsson Sports & Entertainment önskar Albin och U C Sampdoria lycka till den kommande säsongen!

2 pingar

  1. […] Albin Ekdal är klar för Sampdoria. Nu har den svenske landslagsmittfältaren presenterats i Italien – ett treårskontrakt är klart: – Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Serie A och just Sampdoria, säger Ekdal till Wagnsson Sport & Entertainment. […]

  2. […] Albin Ekdal är klar för Sampdoria. Nu har den svenske landslagsmittfältaren presenterats i Italien – ett treårskontrakt är klart:– Jag är väldigt glad över att komma tillbaka till Serie A och just Sampdoria, säger Ekdal till Wagnsson Sport & Entertainment. […]

Kommentarer har inaktiverats.