Wilhelm Loeper klar för Helsingborgs IF

Wilhelm Loeper har gjort klart med en ny klubb. Efter läkarundersökning i morse har han skrivit på ett 3 års avtal med Helsingborgs IF, som blir hans 4:e klubb i karriären efter Djurgårdens IF, Arameisk-Syrianska IF och AFC Eskilstuna, där har fick sitt seniormässiga genombrott och spelade 47 matcher från start och gjorde 9 inhopp i Allsvenskan och Superettan 2019-2020.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för Helsingborgs IF, säger Wilhelm i en första kommentar. – De har konkreta målsättningar som stämmer bra överens med mina egna ambitioner de nästkommande åren, fortsätter han. – Det skall bli fantastiskt kul att få vara med på deras resa tillbaka till Allsvenskan, avslutar Wilhelm.

– Wilhelm är en typ av spelare som alla tränare borde vilja ha i sitt lag, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Han är proffsig, målmedveten, ställer höga krav på både sig själv och sin omgivning, men är också en fin lagkamrat som med sin attityd sprider positiv energi till hela laget. – Rent fotbollsmässigt är han oerhört löpstark, har en vass högerfot som lämpar sig för frisparkar och hörnor och har en fin blick för spelet. – Hans aggressivitet och goda defensiva egenskaper som komplement till hans offensiva kvaliteter har vad jag förstår tillsammans med hans mycket fina personlighet varit viktiga för Helsingborgs IFs beslut att värva honom. – Vi fick ett gott intryck av tränaren Jörgen Lennartsson vid vårt möte i tisdags och det märktes att de hade gjort ett grundligt scoutingarbete av Wilhelm. – Sedan vet vi ju att Helsingborgs IF är en traditionsrik klubb i en trevlig stad med ett enormt stort fotbollsintresse, så efter mötet kändes beslutet rätt givet. – Det skall bli spännande att se hur Wilhelm kan utvecklas och bidraga till Helsingborgs IFs återtåg till Allsvenskan, avslutar Martin Klette.

Se Helsingborgs IFs egen nyhet: http://www.hif.se/news/wilhelm-loeper-klar-hif/