Viktor Noring klar för Landskrona BoIS

03a51f75-1e49-4f79-b3be-380f26221894Målvakten Viktor Noring, med meriter från spel i Trelleborgs FF, Malmö FF, Celtic, Bodö/Glimt, Heerenveen, Lyngby och nu senast Heart of Midlothian i Skottland samt med svenska U-21- och A-landslaget, är klar för Landskrona BoIS.

Noring har skrivit på ett avtal t o m den 30 november 2018.  Spel med Superettanklubben passar bra med tanke på att Norings sambo för en tid sedan flyttade hem till Malmö i avvaktan på ankomsten av parets första barn.

– Jag är glad över att ha skrivit på för Landskrona BoIS, säger Noring i en första kommentar från Edinburgh. – Det skall bli skönt att komma hem till Sverige igen efter några år utomlands. – Jag och min sambo Hanna skall få barn i april så det var en stor anledning till att jag valde att flytta hem.  – Superettan i år kommer vara jämn med många bra lag så det blir en tuff utmaning. – Det finns bra potential i laget och jag tror vi kommer göra en bra säsong. – Framför allt ser jag fram emot att vara på planen och spela matcher igen, avslutar han.

– Det här blir en kanonvärvning för Landskrona BoIS, säger Norings agent Martin Klette. – Förutom att Viktor har fått stor erfarenhet utomlands har han dessutom utvecklats som målvakt. – Jag tror att folk kommer överraskas positivt av hans målvaktsspel i år, säger Klette.

Viktor Noring kommer ansluta till sin nya klubb så fort snöovädret i Skottland gör det möjligt att flyga hem. Såväl tåg- som flygtrafik har varit inställt de senaste dagarna.