Viktor Johansson på provspel i Aston Villa


Wagnsson Sports & Entertainments klient Viktor Johansson, målvakt i Hammarby, kom idag hem efter tre dagars provspel med engelska Premier League-klubben Aston Villa.

Berätta, hur har du haft det?
Grymt bra, det har varit både lite overkligt och obeskrivligt. Allt var så proffsigt, kläderna är upphängda när man kommer in i omklädningsrummet, allt tvättas, planerna var ”utanför världen” och hotellet var perfekt.

Hur var ditt upplägg?
I fredags tränade jag med U17-laget, sedan på lördagen var det tänkt att jag skulle vara med på bänken med U16-laget mot Tottenham. Det visade sig sen att de ville se mer av mig så de ville att jag skulle stå. Jag stod den matchen och det gick jättebra. Jag var nöjd med min insats och matchen slutade 2-2. Igår stod jag i matchen mot Bristol City med U14-laget.

Hade du några mål innan du åkte?
Inte egentligen utan jag ville ha så kul som möjligt och göra mitt bästa!

Kände du att du uppnådde detta?
Jaja, det över förväntan!

Vad var mest lärorikt?
Målvaktsträningen på fredagen och matchen med U14. Det var flera nya övningar på träningen och på matchen var det väldigt lärorikt med snacket på plan. Det var helt klart annorlunda att allt var på engelska men på U14-matchen snackade jag konstant.

Vad var höjdpunkten?
När jag fick frågan att stå U16-matchen!

Blev du nervös?
Jo lite, men mest för snacket, inte så mycket för fotbollen, den känner jag mer att jag kan. Jag hade knappt träffat spelarna i U16-laget men både tränarna o spelarna var jättetrevliga och jag fick massa snälla kommentarer.

Hur var målvaktsspelet jämfört med Sverige?
Inte så stor skillnad faktiskt utan det var mer snacket i omklädningsrummet som var annorlunda. Det är en väldigt tuff attityd och även ett tuffare spel, man gör verkligen allt för att vinna!

Hur är utespelarna och spelet i England jämfört med i Sverige?
Utespelarna i England lyssnar mer och de visar också tydligt att de förstår. Generellt är det mycket mer snack på plan.

Fick du se någon A-lagsmatch?
Ja igår kväll såg jag Aston Villa – West Bromwich. Det var mäktigt, stämningen var helt otrolig! Det var derby och nästan fullsatt!