Niklas Kraft byter till danska ligan

Handbollsmålvakten Niklas Kraft byter Ystads IF i Svenska Handbolls Ligan till Ribe-Esbjerg i Danska Handbolls Ligan. Avtalet, som är på 2 år, börjar gälla den 1 juli.

– Det känns otroligt spännande att bli en del av Ribe-Esbjerg-familjen, säger Niklas i en första kommentar. – Laget har hög potential och jag har fått ett väldigt bra intryck av alla jag träffat eller pratat med inom klubben. – Jag ser fram mot att göra mitt yttersta för att uppfylla klubbens målsättningar och att ha riktigt roligt på vägen!

– Det är mycket roligt att Niklas får chansen att spela i den danska ligan, som är en av världens bästa ligor,säger Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Niklas har varit riktigt bra de senaste säsongerna och bidrog starkt till Ystads IFs SM-guld 2021/2022. – Den här gångna säsongen var han en av de bästa målvakterna i EHF European League. – Jag ser fram emot att se honom i den danska ligan och hoppas att detta steg kan ta honom ett steg närmare det svenska A-landslaget.