Nermin Karic besökte FC Midtjylland

IFK Norrköpings duktige mittfältare Nermin Karic född 1999 var under höstlovet på besök hos danska mästarna FC Midtjylland som har en av Skandinaviens bästa ungdomsakademier. Under fem dagar fick han träna med klubbens U17 och U19 lag. Wagnsson Sports & Entertainment passade på att ställa några frågor till Nermin om hans resa.

Vad fick du för intryck av klubben under ditt besök?

– Det var en fin akademi! Allt var modernt och när man gick igenom lokalerna såg man många pokaler så det märktes att det är en framgångsrik klubb i o m att man bildades så sent som 1999. Det säger en del om deras verksamhet.

Hur bodde du?

– Jag bodde på deras college som ligger i närheten av träningsanläggningen.

Hur var träningarna?

– De var väldigt bra! Man märkte på alla spelare att de var väldigt fokuserade och alla tränare var seriösa och proffsiga. Träningsupplägget var ganska likt i Sverige men det var också nya övningar som jag fick testa. Man fick en inblick i att FC Midtjylland vill spela en snabbt och teknisk fin fotboll.

Vad var den främsta skillnaden mellan FC Midtjylland och IFK Norrköping?

– Att alla spelare bor och äter tillsammans och går på samma skola. Det ger en bättre kemi inom laget och alla lär känna varandra jättebra. Sedan hade jag även ett individuellt träningspass med en tränare vilket var något nytt för mig. Vi tränade avslut och touch. Jag kände att den träningen gav mycket för att tränaren var oerhört bra och väldigt erfaren med det han gör. Så om man skulle träna med honom en gång i veckan i ett år så skulle man utvecklas mycket. En annan ovanlig grej var att jag fick göra snabbhets- och spänsttest där det var mycket digitala mätningar. Det kändes väldigt proffsigt.

Hur hade du sammanfattat ditt besök?

– Min vecka var väldigt nyttig och bra! Den gav mig mycket erfarenhet och jag fick se hur man tränar och har det i en annan miljö. Mina intryck av FC Midtjylland är att de har en väldigt proffsig akademi och satsar på sina talanger. Man ger dem väldigt bra träningsmöjligheter och det är en klubb som andas fotboll.