Maic Sema klar för FK Haugesund

Maic Sema har idag skrivit på ett 3 års avtal med norska klubben FK Haugesund som förra säsongen kom 6:a i den norska Tippeligan. Därmed är en lång beslutsprocess över för den talangfulle Hammarbyspelaren vars avtal gick ut vid årsskiftet. Sammanlagt har 5 allsvenska klubbar velat rekrytera den Sylviafostrade mittfältaren men valet föll till slut på FK Haugesund.

Maic Sema motiverar sitt val på följande sätt: – Jag fick direkt den rätta känslan när jag besökte klubben! – Deras tränare är bra och tror stenhårt på mig. – Genom att ta det här steget får jag träna och spela på en bra nivå där jag kan fortsätta att utvecklas. – Det är skönt att jag äntligen har bestämt mig och nu känner jag mig glad och förväntansfull och vill bara komma in i laget så fort som möjligt och hitta min roll.

Maic Semas agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment kommenterar övergången: – För Maics del var det viktigt att komma till högsta serien i ett land. – Förutom att han därmed får träna med och spela mot bättre spelare än i Superettan ger det också högre status, vilket är viktigt i internationella sammanhang. – För Maics del är detta inte det sista steget i karriären utan snarare ett första steg ut i Europa. – Haugesund är inställda på att han kan ta ett steg till en större liga inom avtalstiden.

FK Haugesunds sportchef säger till Wagnsson Sports & Entertainment: – Jag är väldigt nöjd med att ha fått på plats denne svenske klasspelare! Han kan snabbt bli en ”hit” för oss i Tippeligan!

Läs mer om Maic här:

Expressen

Svenska Fans

Fotbollskanalen