Ludwig Augustinsson hos Borussia Mönchengladbach

Ludwig på Borussia Park

Ludwig på Borussia Park

Under den gångna veckan har 16-årige vänsterbacken Ludwig Augustinsson provspelat hos tyska Borussia Mönchengladbach. I somras imponerade Ludwig på deras scouter som genast tog chansen att bjuda in Ludwig.

– De kontaktade mig redan i somras och jag tyckte att det verkade väldigt spännande. Mina intryck av dem var väldigt bra så jag längtade mycket efter att få komma dit, berättar Ludwig för Wagnsson Sports & Entertainment.

Ludwig som normalt spelar i Brommapojkarna U19 och U21 har den senaste tiden även fått träna med A-laget. Men nu stod den tyska storklubben för träningen.

– Det har varit väldigt bra hela veckan. De tog hand om mig på ett fantastiskt sätt och allt kring min vecka där var perfekt. Deras scout Ove Flindt Bjerg sade att han ville ha mig till klubben meddetsamma och det känns väldigt kul, säger Ludwig.

Under veckan fick Ludwig ta del av deras träning, göra snabbhetstester och blev visad stadens utbud, klubbens faciliteter med mera.

– Allt var väldigt professionellt och jag kan absolut tänka mig att spela där. De berättade att jag är tänkt till deras U19-lag och i så fall skulle jag bli den yngsta spelaren i den truppen. Men jag avvaktar ett tag till, vet inte om jag vill flytta dit nu redan.