Läs den senaste intervjun med Evertons Johan Hammar

Everton FCs ståtlige mittback Johan Hammar har haft en tuff start på säsongen. Han har inte spelat en match sedan hans knäoperation i somras men nu i helgen är han äntligen tillbaka på fotbollsplanen för sitt Everton FC och vi på Wagnsson Sports & Entertainment var såklart nyfikna på hur det gick för honom och hur Johan har jobbat med sin skada i höst.

Efter en lång frånvaro fick du återigen spela fotboll i helgen och vi börjar med den klassiska frågan: Hur känns det?

Det känns såklart grymt. Jag flyttade inte till England för att träna rehab eller sitta på sjuksängen, utan för att spela fotboll. Det är skönt att vara tillbaka!

Vad har varit den största utmaningen under tiden som skadad?

Det har varit att hålla huvudet högt hela tiden! Det är svårt mentalt när man ser hela laget gå ut på planen tillsammans och man själv vet att man måste gå in i gymmet med sjukgymnaster osv. Vissa dagar kändes det tungt men jag fick mycket hjälp av bl.a. Wagnsson Sports & Entertainments Fredrik Söderström som jag har snackat en del med. Jag fick också hjälp av min tränare som hela tiden hjälpte till när det kändes lite tufft.

Vad har du fått göra under rehabiliteringen?

I början var det mycket rörelse för att få igång mitt knä igen. Efter hand trappades allt upp och det blev mer styrka och cyklar. Sen när mitt knä kändes bra var det som att göra om försäsongen igen för att få tillbaka grundstyrkan. Men det var inga problem för man vet vad belöningen är.

Vad är ditt nästkommande mål och vad har du för förväntningar i din comeback?

Vänskapsmatchen vi spelade i fredags kändes bra. Fick 90 min och det förväntade jag mig absolut inte. Tränarna gav mig bra feedback och även Everton-legenden Duncan Ferguson tyckte det såg bra ut. Men nu måste jag blicka framåt och slå mig fast i startelvan även i ligamatcher. Målet är att få tillbaka startplatsen igen och sedan blicka upp mot reservlaget och vara med i truppen till någon av deras matcher under året.

Vad för positivt känner du att den här tiden har gett dig?

Med allt jobb i gymmet känner jag mig starkare och att jag även har bättre balans, plus att man uppskattar fotbollen mer när man är ifrån den ett tag. Ska aldrig glömma vilken chans jag har fått att vara där jag är idag. Nu är jag bara sugen på mer och mer!

Är du helt skadefri nu?

Nu känns det äntligen som att jag är helt fri från den här skadan! Rehabiliteringen gick helt perfekt. Man får ofta bakslag efter knäskador men peppar peppar har inte det hänt mig.

Hur ser den närmsta tiden ut för dig nu fotbollsmässigt?

De kommande veckorna är roliga. Vi har en ligamatch mot Crewe nästa torsdag och veckan efter har vi Youth Cup nere i London mot Crystal Palace. Det är en viktig match!

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment är väldigt glada över att Johan är tillbaka där han hör hemma, på fotbollsplanen, och vi önskar honom all lycka med resten av säsongen!