Johan Blomberg till MLS

Johan Blomberg Halvfigur @Leverans Allsvenskan 2016 Fotboll

AIKs mittfältare Johan Blomberg har beslutat sig för att lämna AIK och istället gjort klart med ett 2 års avtal med den amerikanska MLS klubben Colorado Rapids som ägs att den amerikanske sportmagnaten Stan Kroenke som bl a även äger NBA klubben Denver Nuggets, NHL klubben Colorado Avalanche och är störste aktieägaren i den engelska Premier League klubben Arsenal.

Förhandlingar har förts i positiv anda med AIK under oktober och november men den 30 årige Blomberg har till slut efter moget övervägande bestämt sig för att ta chansen och utmaningen och gå till MLS.

– Jag vill tacka mina lagkamrater, ledarteamet, supportrar och alla runtomkring AIK för tre fantastiska år, säger Johan Blomberg i en första kommentar. – Det var ett otroligt svårt beslut att ta men jag och min familj väljer att fortsätta våra liv på annat håll. – Flytten till Colorado känns som en once in a lifetime chans som jag skulle ånga om jag inte tog. – Jag har under mina tre år burit AIK tröjan med stolthet och hoppas få möjligheten att bära den igen i framtiden. – Jag önskar klubben all lycka till kommande säsong, avslutar han.

– Det har gått relativt snabbt med Colorado även om det har funnits intressenter i Danmark och Italien också under hösten. – AIK har också visat att de väldigt gärna ville ha kvar Johan. – Men med den åldersfixering som finns inom fotbollen var detta delvis sista chansen för Johan att prova på spel i utlandet och jag tror det har spelat in en hel del förutom det ekonomiska, säger hans agent Martin Klette.

Colorado Rapids blir den femte klubben på seniornivå för Johan Blomberg som tidigare har spelat för Lunds BK, Ängelholms FF och Halmstads BK innan han 2015 anslöt till AIK. Under sina 3 år i AIK spelade han 108 tävlingsmatcher varav 78 i allsvenskan och gjorde 10 mål. Med AIK tog han två stora silver och ett litet silver.

Avtalet med Colorado Rapids gäller fr o m den 1 januari 2018.

Om du vill läsa medias rapportering om övergången kan du bl a läsa här:

https://www.coloradorapids.com/post/2017/11/20/colorado-rapids-acquire-swedish-midfielder-johan-blomberg-aik-fotboll

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/p6gx0V/officiellt-blomberg-lamnar-aik

http://www.fotbolldirekt.se/2017/11/21/efter-fds-avslojande-blomberg-klar-mls-klubb/