Jacob och Marcus Ejerblad på återbesök hos Manchester City

Tvillingarna Jacob och Marcus Ejerblad var på återbesök hos en av världens största och rikaste klubbar Manchester City så vi passade på att ställa några frågor om besöket och vad som händer den närmsta tiden

Hur kändes det att bli inbjudna igen efter erat första besök?

Jacob: Fantastiskt, det har varit något man gått o tänkt på sen man senast var där. Så det var jättekul att få komma tillbaka.
Marcus: Jättekul, man har ju gått runt ett tag och hoppats på att man skulle få komma tillbaka, men att det verkligen skulle inträffa var en helt annan sak.

Vad är det för skillnad ni lade märke till på engelsk och svensk ungdomsfotboll?

Jacob: Tempot, det är en helt annan sak en vad man är van med hemma. Sen så är ju spelarna allmänt bättre i fotboll.
Marcus: Tempot var extremt högt, så det gällde att ständigt vara i rörelse och göra rätt saker i rätt lägen.

Hur känns det att förverkliga drömmen om att få besöka en storklubb som Manchester City något som alla unga fotbollsspelare drömmer om?

Jacob: Ja man har inte riktigt tänkt på hur lyckligt lottad man egentligen är, kan inte säga annat en helt fantastiskt.
Marcus: Jättemycket! Det är ju en enorm klubb, men det gällde också att vara ödmjuk inför uppgiften, inte göra för stor grej av vad det var och lära sig så mycket som möjligt under den tiden vi var där.

Vad tycker ni att ni har förbättrat fotbollsmässigt hittills under säsongen?

Jacob: Att jag har fått ett helt annat lugn med bollen än vad jag har haft tidigare.
Marcus: Jag tycker att jag har blivit lite mer mogen i mitt spel.

Vad väntar för er den närmsta tiden?

Jacob: Vi får se, kommer kriga på hemma i Sunnersta så får vi se vart den här grejen leder. Men vi ska bland annat ner till Borås och träna med Elfsborg.
Marcus: Vi har vår träningstillvaro i SAIF, sen får vi se vad som händer. Det är fokus på det som pågår här och det är viktigt att inte sväva iväg för mycket när man får vara med om något sånt här

Vi tackar dom härliga grabbarna Ejerblad för pratstunden och önskar ett fortsatt stort lycka till för resten av säsongen

/Fredrik Söderström