Idag börjar U-17 VM

Idag börjar U-17 VM i Förenade Arabemiraten för det svenska P-96 landslaget! Man möter Irak i den första matchen. Wagnsson Sports & Entertainment talade inför avresan med två av sina klienter (Anton Saletros från AIK och Gentrit Citaku från IFK Norrköping) i det första svenska landslag som har gått till ett ungdoms-VM om vilka tankar och idéer de hade inför sitt livs största fotbollsögonblick.

U17-laget är det mest framgångsrika svenska ungdomslandslaget någonsin. Vad skiljer er från andra lag?

Anton: ”Vad som skiljer oss från andra lag är svårt att säga då jag bara vet hur
vårt lag är men vi har en väldigt bra sammanhållning och arbetar hårt för varandra. Ingen faller ur ramen”.

Gentrit: ”Det som skiljer oss från andra lag är att vi är ett hårt arbetande lag som gör jobbet för varandra och att vi har många skickliga individuella spelare”.

Varför har ni tagit er hela vägen till VM?

Anton: ” Varför vi tagit oss till VM är nog för att vi har spelat mycket tillsammans och försvaret är väldigt bra. Sedan i anfallsspelet har vi alltid vetat vad vi är bra på och gjort det hela tiden”.

Gentrit: Anledningen till att vi är i VM är för att vi förtjänar det eftersom vi jobbat för det. Vi har bidragit med fin fotboll både offensivt och defensivt. Man måste även erkänna att man haft lite tur med vissa matcher, men tur förtjänar man”.

Vad har du förväntningar på VM?

Anton: ”Mina förväntningar är stora på VM! Jag hoppas det kommer bli väldig roligt och lärorikt”.

Gentrit: ”Jag förväntar mig ett nytt kapitel i mitt liv, mitt första VM! Det ska bli sjukt spännande och självklart så är det här hittills livets höjdpunkt”.

Sverige har lottats mot Mexiko, Nigeria och Irak. Vad tror du om era chanser i turneringen?

Anton: ”Det är en mycket svår grupp vi har fått men ingenting är omöjligt! Vårt mål är att ta oss vidare!”.

Gentrit: ”Våra chanser är ganska stora, eftersom 1:an, 2:an och 4 st 3:or går vidare av totalt 6 grupper till åttondelsfinal. Vi har mött Irak innan och de är ett lag som vi bör slå. Mexico och Nigeria har vi inte så stor koll på men de är säkert bra som alla andra lag i VM”.

Vad kommer du tillföra till truppen för att ni ska lyckas?

Anton: ”Jag kommer tillföra hårt arbete och ett lugn som jag hoppas smittar av sig på andra”.

Gentrit: ”Jag kommer tillföra mitt eget spel genom och driva boll, utmana och göra poäng åt laget”.

Hur känns formen?

Anton: ”Formen känns bra! Jag har gjort bra träningsveckor och kommer med 2 mål på de 2 senaste matcherna i ryggen”.

Gentrit: ”Formen känns ganska bra. Det går bra i klubblaget eftersom man har fått bra förtroende där så nu är det bara åka ner till Dubai och visa allt du har blivit bättre på”.

Vad har du utvecklat mest, sett till hela säsongen, tycker du?

Anton: ”Min spelförståelse och första touchen! Sedan är det många detaljer i rörelsemönstret”.

Gentrit: ”Jag har tagit mer ansvar att jobba defensivt eftersom alla tränare vill det som yttermittfältare i ett 4-4-2 spel. Så det är den största utveckligen samtidigt som jag har lärt mig mer och mer att ta rätt beslut när jag ska utmana och passa”.

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment önskar grabbarna och resten av det svenska landslaget lycka till och håller tummarna ikväll!