Hosam Aiesh på provspel hos Olympique Lyonnais

Måndagen den 19:e mars åkte BK Häckens talangfulle högerytter Hosam Aiesh tillsammans med Wagnsson Sports & Entertainments Niclas Ek till Frankrike och en av världens bästa akademier i staden Lyon och klubben Olympique Lyonnais.

Veckan gick väldigt bra för Hosam som dels fick träna med reservlaget (där flera a-lagsspelare deltog), dels med U19-laget och dels med U17-laget, som är i samma ålder som Hosam.

Hosam spelade även en internmatch med U17-laget på onsdagen som slutade 1-1 och där Hosam spelade fram till sitt lags mål.

Kvalitén på träningarna och spelarna var av yttersta toppklass och vi förstår varför Lyons U17-lag vinner mot lag som Arsenal FC och FC Inters U17-lag.

Under veckan fick Hosam även träffa en tidigare klubbkamrat från BK Häcken i Kim Källström som tog sig tid att prata med oss och svara på alla frågor som vi hade kring livet som proffs. Kim tyckte det var väldigt kul att Hosam var ifrån just BK Häcken och gav honom sin matchtröja från bortamatchen mot Paris Saint-Germain i den franska cupen samma vecka.

Veckan i Lyon blev väldigt lyckad, såväl på planen som utanför då vi blev bemötta med oerhörd respekt från alla ledare och spelare i klubben. Trots att det är en så stor klubb med så mycket fans och titlar så verkar alla inblandade vara en grupp väldigt ödmjuka människor.

Av Niclas Ek