Hjalmar Ekdal klar för Djurgårdens IF

Hjalmar Ekdal har gjort klart med en ny klubb. Han har skrivit på ett 4 års avtal med flerfaldiga svenska mästarna Djurgårdens IF.

– Jag är extremt taggad inför säsongen, säger Hjalmar i en första kommentar. – Målsättningen är att få så mycket speltid som möjligt och att hjälpa Djurgården så mycket jag kan, fortsätter han. – Det blev Djurgården för att de var väldigt entusiastiska över mig och jag kände att jag skulle passa in väldigt bra i den miljön. – Jag kände tidigt att jag inte ingick i Hammarbys planer för nästa år och kände därför att ett klubbyte var nödvändigt. – Jag är extremt tacksam för möjligheten jag får nu i Djurgården, avslutar han.

– Det här blir ett steg framåt i karriären, säger Hjalmars agent Martin Klette. – Hjalmar hade en väldigt bra säsong i IK Sirius förra året då han etablerade sig i Allsvenskan och välförtjänt kom med i svenska U-21 landslaget. – Nu byter han från IK Sirius till en större klubb med mer resurser men också med högre krav som skall hanteras på och vid sidan av planen. – Vi är tacksamma att han gavs den här chansen att utvecklas i IK Sirius av Hammarby och ser framåt emot en ny säsong i Djurgårdens IF. – Det har verkligen märkts hur mycket Djurgårdens sportsliga och administrativa ledning har velat ha Hjalmar och det talar gott inför framtiden, avslutar Martin Klette.