Hampus Wanne officiellt klar för Barcelona

Svenska handbollslandslagets Hampus Wanne har tidigare meddelat att han inte fortsätter i tyska storklubben SG Flensburg-Handewitt. Efter 9 år i världens bästa handbollsliga, där han bl a blev tysk mästare 2018 och 2019, tysk cupmästare 2015 och tysk supercupmästare 2013 och 2019 samt vann EHF Champions League 2014, har det blivit dags för ett klubbyte för världens förmodligen bästa V6:a. Nu är det officiellt klart att han fortsätter i världens bästa handbollsklubb FC Barcelona som nyligen vann EHF Champions League för andra året i rad (11:e segern totalt sett).

– FC Barcelona är genom tidernas bästa handbollsförening, säger Hampus Wanne i en första kommentar. – Att få möjligheten att representera dem gör mig väldigt stolt och glad. – Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas och ställas inför nya utmaningar, på och utanför banan. – Jag ser även fram emot att lära känna kulturen runt klubben och få lära mig ännu ett språk.

– FC Barcelona försökte köpa loss Hampus för 4 år sedan men då satte Flensburg stopp för det. – Det är få spelare förunnat att få en andra chans att komma till denna legendariska storklubb men nu har det blivit verklighet vilket är stort, säger Hampus Wannes agent Martin Klette. – Hampus har etablerat sig i den yttersta världstoppen och utsetts till All Star Team på VM 2021, i Bundesliga 2022 och i EHF Champions League 2022. – Nu får han chansen att ytterligare förkovra sig i en fantastisk miljö med alla tänkbara resurser. – Jag är verkligen glad för hans skull!

Avtalet gäller i 3 år.

För medias rapportering se följande länkar:

https://www.expressen.se/sport/handboll/frustrerande-har-fatt-forsoka-finta-bort-dem/

https://www.svt.se/sport/handboll/hampus-wanne-klar-for-cl-mastarna
https://handbollskanalen.se/cl-herrar/extra-hampus-wanne-flyttar-till-barcelona/
https://www.fcbarcelona.cat/ca/handbol/primer-equip/noticies/2662451/hampus-wanne-primera-incorporacio-del-barca-202223?utm_source=twitter&utm_medium=fcbhandbol&utm_campaign=dad5097f-8363-45f7-8ac7-58d8d01ffd12
https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/pWzwz6/hampus-wanne-klar-for-spel-i-barcelona