Hampus Wanne förlänger ej med SG Flensburg-Handewitt

Hampus Wanne, världens kanske bästa V6:a i handboll, har spelat i SG Flensburg-Handewitt sedan sommaren 2013. Efter 9 år i den tyska storklubben har han nu tackat nej till en förlängning och kommer därför söka sig till en ny klubb i sommar.

  • Min dröm var alltid att bli handbollsproffs och SG och Ljubomir Vranjes gav mig chansen vid 19 års ålder, något som jag aldrig kommer glömma, säger Hampus Wanne i en kommentar. – Jag har vunnit och varit delaktig i alla stora titlar med SG där även Maik Machulla och klubben gav mig stort förtroende att blomma ut och jag har fått uppleva saker som jag aldrig kommer glömma, i vinst och förlust, på och utanför banan. – Jag ville vinna allt och bevisa att jag kan prestera på vänsterkanten under en lång tid och det tycker jag att jag har lyckats med och har därför bestämt mig för att söka nya utmaningar. – Jag har några månader kvar på kontraktet och skall göra mitt yttersta för att prestera mitt bästa fram till sista matchen. – Tack till alla fans, medarbetare och lagmedlemmar som har gjort min tid i SG fantastisk!

Under sin tid i SG Flensburg-Handewitt har Hampus Wanne hittills tagit 4 klubblagstitlar (Champions League 2014, tyska mästerskapet 2018 och 2019 samt DHL-Pokal 2015) och blivit uttagen till Bundesliga All Star Team 2 gånger.

Vilken klubb som kommer bli Hampus Wannes nya klubbadress är inte offentligt och kommer meddelas senare.