FC Midtjylland vann Spax Cup i Tyskland

FC Midtjyllands U-19 lag med tre Wagnssonklienter i laget (Aziz Essaisi, Andreas Murbeck och Mads Olsen) vann i pingsthelgen en turnering i Tyskland med deltagande lag som Hamburger SV, Schalke 04, Flamengo Rio de Janeiro, Atletico Mineiro, Zenit St Petersburg och Wolfsburg.

FC Midtjylland besegrade Hamburger SV med 2-0 i första matchen. Därefter besegrade man även Flamengo Rio de Janeiro med 2-0 innan man spelade 1-1 mot Schalke 04 i sista gruppspelsmatchen. I o m detta vann FC Midtjylland sin grupp och kvalificerade sig för semifinal. I semifinalen mötte man Wolfsburg som man slog med 2-0 innan man tog hem finalen mot Atletico Mineiro med klara 3-0.

– Som lag spelade vi väldigt bra, berättar 191 cm långe mittbacken Andreas Murbeck. – Vi spelar en taktiskt perfekt turnering och släpper endast in ett mål i den sista gruppspelsmatchen när vi redan var klara för semifinalen. – För egen del spelar jag en bra turnering med väldigt mycket disciplin och min klart bästa match var i semifinalen mot Wolfsburg. – Att jag nu har spelat min sista match för FCM har nog inte gått upp riktigt för mig, fortsätter han. – Jag har endast fokuserat på att få ett så bra avslut som möjligt för att kunna sätta mig i en bra situation inför det kommande transferfönstret, avslutar han.

– Det är svårt att vara annat än supernöjd med både lagets insats och min egen, kommenterar lagets lagkapten Mads Olsen. – Det känns lite vemodigt att ha spelat min sista match i FCM-tröjan, reflekterar han efter att ha höjt pokalen. – Jag har haft fyra fantastiska år i klubben men är nu klar för nya äventyr, avslutar han.

Lagets tredje klient, forwarden Aziz Essaisi, som till skillnad från de två andra har ett år kvar på sitt avtal med FCM, var även han mycket nöjd med sin och lagets insats i turneringen. – Vi spelade kompakt och stabilt hela turneringen, säger han. – Vi dominerade alla matcher vilket gjorde att vi var favoriter i finalen. – Mina bästa matcher var de mot Hamburger SV, Wolfsburg och Atletico Mineiro. På de fyra matcher han spelade gjorde Aziz ett mål och en assist.

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar sina klienter till en meriterande seger mot idel namnstarka lag!