David Löfquist klar för Odense

Idag blev det klart att mittfältaren David Löfquist, Parma, kommer att representera den danska toppklubben Odense. Kontraktet innebär att OB hyr honom t o m den 31/12 från Parma med option att köpa loss honom.

David som under veckan har varit och besökt Odense säger till Wagnsson Sports & Entertainment: -Jag är väldigt glad över den här lösningen med en av Nordens största klubbar. Jag har fått ett mycket bra intryck av organisationen, tränaren och laget. Odense är en klubb med höga ambitioner och jag hoppas kunna skjuta fart på min karriär här igen.

– Det här var en optimal lösning för David, säger hans agent Martin Klette. – OB är en skandinavisk storklubb och i Troels Bech får David kanske Danmarks näste förbundskapten som tränare. – Det var viktigt att veta hur mycket Troels ville ha David och hur mycket han tror på honom efter att bl a ha försökt värva David till Silkeborg när han var tränare där.

OB:s tränare Troels Bech berättar om David och vad de har sökt efter: -Vi har letat efter en spelare med bra fart i fötterna och det får vi med David. Han är snabb, genombrottsstark och bra i avslutningarna och har kvaliteter att konkurrera på alla fyra offensiva positionerna.

Foto: Andreas Böttger