Carlos Garcia på väg till Juventus

Djurgårdens försvarstalang och landslagets lagkapten Carlos Garcia, född 1993, är på väg till italienska storklubben Juventus.

– Juventus och Djurgården har förhandlat sedan slutet av oktober om Carlos och nu är de överens, berättar hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment.

– Carlos var på besök i Turin i månadsskiftet februari/mars 2009 och imponerade då stort på Juventus när han tränade med med flera år äldre spelare. Han fick erbjudande om att flytta redan i somras men valde då att tacka nej pga att han ville ge Djurgården chansen den nyss gångna säsongen. Nu känner han att han är mogen för en flytt och tror att han har störst möjligheter att utvecklas som spelare i Juventus, fortsätter Martin Klette.

Juventus och Djurgården beräknas skriva under avtalet i dagarna varefter Carlos Garcia kommer åka till Turin för den obligatoriska läkarundersökningen tillsammans med Martin Klette och sina föräldrar. Därefter kommer han stanna kvar i Italien och direkt ansluta till Juventus.