Carlos Carcia om finalen: En riktig bragd

I torsdags spelade svenske Carlos Garcia för sitt Juventus i ungdomsfinalen mot Roma. Förutsättningarna innan finalen var nästintill omöjliga.

– Det var en riktig bragd att vi tog oss till final. I semifinalen var vi tvungna att vinna med fem mål mot Reggina, ett omöjligt uppdrag. Men vi vann med 7-1 och finalen var ett faktum.

Under själva firandet av semifinalvinsten ringde Carlos Garcia upp till Fredrik Strauss på Wagnsson Sports & Entertainment, och det enda som kunde höras i telefonen var ett stort segerjubel. Serien som Garcia spelar i heter Allievi och är nivån under Primavera, som i sin tur är den sista nivån innan seniorfotboll. I Italien är det enormt stort, och media följer varje match i detalj. Men i finalen blev det för tufft motstånd.

– Jag började på bänken och kom in i halvtid, men då stod det redan 1-0 till Roma. Vi kunde inte vända matchen, berättar Carlos Garcia.

Förlusten innebär att Carlos Garcias Juventus kan titulera sig Italiens näst bästa ungdomslag.

– Vi var knäckta i början, men vi insåg att vi var grymma ändå. Vi var det lag i hela Juventus organisation som gjorde bäst ifrån sig under säsongen så klubben var nöjda med oss.

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar Carlos Garcia till framgångarna under säsongen och önskar honom en härlig sommar!