Bröderna Ejerblad väljer Elfsborg

Sunnersta AIFs talangfulla tvillingar Jacob och Marcus Ejerblad, födda 1999, har varit högvilt efter elitpojklägret i Halmstad förra sommaren. Förutom att de har besökt Manchester City och Bröndby har det funnits ett stort intresse från allsvenska klubbar. Nu har de gjort sitt val och flyttar till Borås och Elfsborg kommande sommar.

– Jag valde Elfsborg på grund av att de erkänt är ett av de lag i Sverige som satsar mest på spelare i egna leden, kommenterar Marcus sitt klubbval. – Helhetsbilden känns rätt och var den mest tilltalande i slutändan. – Klubben är även van vid att ta hand om spelare som kommer utifrån. – Det är extremt kul att få den här chansen och det känns som rätt steg att ta mot mina framtida mål, avslutar han.

– En fantastisk möjlighet att få träna och spela i en av Sveriges största klubbar, säger Jacob. – Valet föll tillslut på Elfsborg eftersom de verkligen visat att de vill få upp sina ungdomsspelare till A-laget och har en spännande satsning på gång.

– Det här blir en bra lösning för grabbarna, säger deras agent Martin Klette. – Vi har god erfarenhet av att placera unga spela i Elfsborg. – Dels har de en av landets bästa ungdomsverksamheter och dels tar de väldigt gott hand om spelare utifrån vilket är viktigt när man skall flytta hemifrån i relativt ung ålder.

Flyttlasset går i sommar när grundskolan är avslutad i Uppsala. Avtalet är på 3 år med början den 1 augusti.

Wagnsson Sports & Entertainment önskar grabbarna lycka till och gratullerar Elfsborg till ett par mycket lyckade värvningar!