Anton Saletros om sin allsvenska debut

Den andra att nämna i artikelserien om Wagnsson Sports & Entertainments klienter som i år har debuterat i A-laget är AIK:s 17-åriga mittfältare Anton Saletros. Hans framfart i AIK och pojklandslaget i år har uppmärksammats bland storklubbar i Europa och i slutet på augusti flyttade AIK upp Anton till A-laget och skrev ett treårskontrakt med honom. Anton är en framstående spelare i Sverige på sin mittfältsposition och fick i hemmamatchen mot Gefle IF göra sin allsvenska debut och första tävlingsmatch för klubben. En lyckad säsongen för talangen som för cirka en vecka sedan också kom hem från U17-VM med en bronsmedalj om halsen. Sveriges på förhand nederlagstippade U17-trupp stod där för en bragdartad insats och Sveriges allra första medalj i VM-sammanhang på ungdomssidan.

Hur var det att spela VM?
Att spela VM var nog det bästa jag gjort hittills i min karriär. Det var en otrolig känsla att kliva ut på planen med stor publik och representera sitt land.

Vad tar du med dig från turneringen?
Det jag tar med mig mest från resan är erfarenhet ifall man skulle hamna i ett VM senare också. Tar också med mig spelet som andra nationer spelade då man lärde sig saker.

Hur var det att göra A-lagsdebut?
Att göra A-lags debut för AIK var en riktigt bra känsla. Att komma ut på planen med märket på bröstet och känna atmosfären som är runt AIK. Det var underbart.

Hur vill du summera säsongen?
Denna säsong har varit en lyckad säsong. Med VM-brons och a-debut som toppar året. Jag har utvecklat egentligen allting. Jag har utvecklad mig själv som spelare och människa. Tror inte det är några tydliga saker man kan se att jag blivit bättre på.

Vad har du för mål inför kommande säsong?
Jag har jobbat hårt och utvecklad det mesta tack vare bra tränare och lagkamrater som hjälper och lär. Mitt mål nästa säsong är att försöka slå mig in i startelvan och spela och utvecklas så mycket som möjligt. Jag är en ung spelare och har massvis att lära. Hoppas att nästa år blir utvecklande.

Anton i matchen mot Honduras under U17-VM.