Alfred Jönsson byter klubb

Svenska handbollslandslagets Alfred Jönsson har gjort klart med en ny klubb. Det blev danska toppklubben Skjern som drog det längsta strået i konkurrens med tre tyska klubbar och en annan dansk klubb. Avtalet är på 2 år och gäller fr o m den 1 juli 2021.

– Det är bara med glädje jag har tagit beslutet att spela för Skjern i den danska ligan, säger Alfred i en första officiell kommentar. – Både den danska ligan och Skjern har något speciellt på gång och det ska bli fett att vara med på den resan, fortsätter han. – Jag hoppas kunna bidra till medaljer och fint spel i Europa. – I snacket med Thomas Klitgaard (sportchefen) och Claus Hansen (tränaren) fick jag direkt ett otroligt bra intryck av hur klubben arbetar och hur de tar hand om sina spelare både på och utanför planen. – Hur de arbetar på ett proffsigt sätt var för mig imponerande, avslutar han.

– Skjern har gjort ett unikt bra och professionellt intryck på Alfred och hans familj och steget till Skjern blir bra i Alfreds långsiktiga utveckling till att bli en komplett tvåvägsspelare både offensivt och defensivt på yttersta världsnivå, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Han visade på VM vilken stor talang han är och detta klubbyte kommer göra honom mer komplett som spelare.