Viktor Noring på väg till Celtic

Viktor Noring och hans agent Martin Klette har varit över i Glasgow och förhandlat samt kommit överens om ett avtal med Celtic. Trelleborgs FF och Celtic har även de förhandlat och ingått avtal om villkoren för ett lån om 5 månader samt option för Celtic att köpa loss Viktor i sommar. Samtliga avtal är undertecknade och inskickade till behöriga förbund igår. Parterna avvaktar nu det skotska förbundets behandling av ärendet samt speltillstånd, vilket kan ta upp till några dagar.

– Jag fick ett väldigt positivt intryck av Celtic som klubb. Det är en av Storbritanniens största klubbar och jag är imponerad av hur de arbetar. Jag tror att deras tränarstab kommer göra att jag utvecklas till en bättre målvakt, hälsar Viktor Noring nyss hemkommen till Malmö från Glasgow.

– Det här blir en fin chans för Viktor att utvecklas i en klassisk internationell fotbollsmiljö, säger hans agent Martin Klette från Wagnsson Sports & Entertainment. Han har goda chanser att bli deras andremålvakt redan i år och sedan får man se hur långt det bär.

– Viktor har varit nära att få kontrakt med storklubbar i såväl Italien som England varför det känns speciellt glädjande om allt nu går i lås med Celtic. Celtic är ett världslag och vi skulle bli väldigt stolta över att ha producerat en spelare till dem, kommenterar Trelleborgs FFs vice ordförande Stefan Nilson.