Tvillingarna Ejerblad mästare

FullSizeRenderFör en vecka sedan vann Elfsborg Gothia Cups inbjudningskategori Elite Trophy där särskilt inbjudna U17-lag deltog. I laget deltog bl a två Wagnssonklienter nämligen tvillingarna Jacob och Marcus Ejerblad. Vi passade på att ställa några frågor om turneringen.

Hur ser du på lagets och din egen insats så här i efterhand?

Marcus: – Först och främst var det fantastiskt att vi vann. – Vi gjorde det tillsammans som ett lag, vi släppte knappt in ett mål och samtidigt skapade vi väldigt många chanser framåt. – För egen del kändes det bra. – Vi skapade många chanser framåt och jag kände mig väldigt delaktig framåt.

Har du varit med i Gothia Cup tidigare? Hur var det att spela Elite Trophy?

Jacob: – Jag har spelat Gothia med moderklubben Sunnersta AIF  två gånger tidigare och som längst gått till åttondelsfinal men den här upplevelsen var på en helt annan nivå. – Det var fantastiskt att få spela inför så mycket folk varje match. – Det ger en extra kick helt klart!

Marcus: –  Ja, men aldrig i Elite Trophy. – Bara att få vara med där innebar ju att vi alltid spelade inför mycket publik och på de bästa tidpunkterna under dagen. – Att vi sedan gick hela vägen var helt fantastiskt!

Hur var de andra deltagande lagen?

Jacob: – Det är hög klass rakt igenom! – Det finns inget lag som inte håller måttet!

Marcus: – De flesta av lagen höll en hög nivå, speciellt de svenska lagen vilket inte minst visade sig i finalen där båda lagen var härifrån.
Vilket var det bästa laget ni mötte?

Jacob: – Helsingborg måste jag nog ändå säga. – Ett bra lag med en del individuellt skickliga spelare!

Marcus: – Trots att de svenska lagen var bra tycker jag ändå att det franska laget vi hade i gruppen ACBB Paris var bäst.

Var Elfsborg värdiga mästare? Vad hade ni för ålder på laget?

Jacob: – Över det stora hela är vi absolut värdiga vinnare av turneringen! – Målskillnaden talar väl för sig självt, tio gjorda och ett insläppt mål och det var på straff dessutom, så absolut tycker jag det! – Vi har haft med två 98:or som stärkte oss ytterligare.

Marcus: – Ja, det tycker jag själv och nog resten av laget. – Merparten av oss kom från U-17 och sedan hade vi lånat in två ytterligare från U-19.

Hur tyckte du det gick för brorsan?

Jacob: – Han gör ju det riktigt bra, ligger bakom många av våra mål. – Dessutom gör han ett viktigt jobb i defensiven som folk ofta glömmer att titta på.

Marcus: – Brorsan var stabil som vanligt! – Han var jämn och bra i egentligen alla matcher vi spelade och så ger han mig bollen ofta så jag är nöjd haha.

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar grabbarna till segern och önskat fortsatt lycka till under säsongen!