Tre nya A-lagsspelare i Elfsborg

Jack Cooper-Love, Noah Söderberg och Oliver Zandén har alla skrivit under sina första A-lagsavtal och tillhör fr o m den 1 januari 2021 Elfsborgs A-lag. Wagnsson Sports & Entertainment fick en pratstund med sina klienter efter det att avtalen blev offentliga.

Grattis till ditt första A-lagskontrakt Jack! Hur känns det?

– Tack så mycket! Det är något jag har strävat efter ända sedan jag började spela fotboll och att det är i just IF Elfborg känns väldigt bra!

Hur mycket har du fått pröva på att träna med A-laget innan?

– Jag har fått vara med en del när det har funnits behov för det och framförallt när vår U-19 säsong tog slut tidigt blev det en hel del träningar med A-laget.

När kör ni igång försäsongen?

– Försäsongen har väl redan börjat fast med individuell träning. Vi startar upp gemensamt med laget den 14 januari igen så det ska bli kul.

Vad tror du att du kan bidraga med till A-lagstruppen?

– Jag kommer bidra med positiv energi och kommer alltid ge 100 % oavsett träning eller match och när ledarstaben tycker jag är redo så kommer jag givetvis försöka bidra med hårt arbete samt poäng och försöka hjälpa laget på den fronten.

Vad blir ditt personliga mål med fotbollen 2021?

– Att hela tiden utvecklas så mycket som möjligt som fotbollspelare och ta chansen när jag får den med bra prestationer.

Grattis till ditt första A-lagskontrakt Noah! Hur känns det?

– Det känns såklart riktigt bra! Det är någonting man har drömt om enda sedan man började spela fotboll. Jag kom till Elfsborg som 11 åring och det har varit målet att komma upp till A-laget och det känns riktigt bra att jag äntligen nått dit.

Hur mycket har du fått pröva på att träna med A-laget innan?

– Jag har ändå fått känna på det ganska mycket, och man känner att man börjar komma in i det mer och mer.

När kör ni igång försäsongen?

– Vi drar igång igen i mitten av januari. Med tanke på hur säsongen såg ut förra året och att vi i U-19 laget inte ens fick spela klart våran serie så ska det bli riktigt kul att få dra igång igen.

Vad tror du att du kan bidraga med till A-lagstruppen?

– Jag är en ganska allround mittfältare som jobbar box till box. Jag skulle säga att en av mina största styrkor är att jag är löpstark och fyller på både framåt i offensivt straffområde och även bakåt.

Vad blir ditt personliga mål med fotbollen 2021?

– Målet med säsongen är att försöka slå sig in och få så mycket speltid så möjligt och utvecklas så mycket så möjligt under året.

Grattis till ditt första A-lagskontrakt Oliver! Hur känns det?

– Tack så mycket! Det känns såklart superbra att man äntligen har nått sitt mål som man satte upp när jag kom hit som 16 åring. Det har hela tiden varit detta man har strävat efter när man gått till träningarna. Känns extra kul att det blev Elfsborg då jag verkligen trivts i denna klubben och miljön som är här.

Hur mycket har du fått pröva på att träna med A-laget innan?

– Under årets tid så skulle jag säga att det har ökat med tiden, det började i våras då man fick träna någon gång i veckan. Sedan i somras har det varit mer kontinuerlig träning och de senaste månaderna har jag varit med nästan varje pass. Det har varit väldigt skönt att få vara med så mycket innan dagen man går upp permanent nu kommit.

När kör ni igång försäsongen?

– Vi drar igång den 14 januari.

Vad tror du att du kan bidraga med till A-lagstruppen?

– Jag känner mig väldigt hungrig på att visa vad jag går för och kommer ge allt varje träning för att få chansen framöver och jag tror det kommer synas på både träning och match vilket alltid är positivt för ett lag.

Vad blir ditt personliga mål med fotbollen 2021?

– Mitt mål för säsongen är att komma in bra i laget och sedan skall jag såklart kämpa för att få spela så mycket som möjligt.

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar grabbarna till deras första A-lagsavtal och IF Elfsborg till att ha fått fram och behålla tre så lovande spelare. Så här sista dagen på året får vi också passa på att önska alla ett riktigt Gott Nytt År!