Teddy Bergqvist utsedd till bästa spelare i Nike Premier Cup i Wien

Wagnsson Sports & Entertainment representerar tre av spelarna i Malmös trupp, anfallarna Teddy Bergqvist och Max Olsson samt den defensive allroundspelaren Hugo Andersson. Teddy Bergqvist vann skytteligan på 8 mål och blev även utsedd till turneringens bästa spelare. Vi bestämde oss för att fråga Teddy några frågor om detta:

Hur högt rankar du detta pris i din hittills unga fotbollskarriär?

– Hittills är det ju det bästa jag fått individuellt!

Vad tyckte du själv fungerade bäst för dig?

– I gruppspelet så var jag väldigt målfarlig och gjorde mål på mina chanser, jag gjorde även några assist. Det var nog det som gav mest grund till priset.

Vilket av dina åtta mål tycker du var snyggast och kan du berätta lite om det?

– Mitt första var lätt det snyggaste! Jag fick bollen i straffområdet efter en frispark, tog emot en studsande boll, trixade över en försvarare och tog sedan ner bollen, skottfintade bort en annan försvarare och placerade in bollen i mål.

Tyckte du att det var något lag som stack ut kvalitetsmässigt från mängden i turneringen?

– Inget så egentligen men får väl säga Feyenoord. De hade en liten annorlunda spelstil än till exempel Ajax. Feyenoord skickade bollen långt lite oftare och rullade inte så mycket boll, till skillnad från kanske andra holländska lag. Men de gjorde det bra.

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar Teddy till priset och pojkarna till en väl genomförd turnering som slutade med en fjärde plats.