Piotr Johansson till Malmö FF

Idag undertecknades de sista papprena som gör 15-årige Piotr Johansson till Malmö FFs senaste nyförvärv. Anfallaren lämnar Skurups AIF för att tillhöra MFFs ungdomsakademi framöver.

– Det känns riktigt kul att komma till MFF. Kontraktet innebär att jag tillhör klubben fram till och med årsskiftet och därefter får vi ta en ny diskussion, berättar Piotr Johansson för Wagnsson Sports & Entertainment.

Under året har Piotr provspelat med Malmö FF vid flertalet tillfällen.

– Redan i december var jag där med massa andra spelare från Skåne och det gick riktigt bra för mig. Sen fick jag vara med i en turnering i Danmark, samt i SM där vi kom tvåa.

Piotr började på Borgarskolan nu i augusti och går på det som kallas för ”fotbollsgymnasium”.

– Vi tränar med skolan två gånger i veckan och sen med laget tre gånger. Jag kommer att tillhöra laget som spelar i pojkallsvenskan, dvs U17-laget. Jag känner till några av spelarna från landslaget och alla samlingar med Skånelaget, där jag har spelat mycket.

Borgarskolan har ett samarbete med Malmö FF, och flera storstjärnor har tidigare gått på skolan. Inte minst en viss Zlatan Ibrahimovic

– Malmö FF är definitivt mitt favoritlag i Allsvenskan och jag är jätteglad över att komma till klubben, avslutar Piotr Johansson.