Nikola Zivanovics a-lagsdebut i Malmö FF

Nikola Zivanovic i landslaget

Nikola Zivanovic i landslaget

Under måndagen spelade MFFs A-lag träningsmatch mot IF Elfsborg. En på pappret mycket intressant match där de svenska mästarna tog emot det ständiga topplaget Elfsborg. MFF har sedan en kort tid tillbaka Rikard Norling som tränare och truppen till Elfsborgsmatchen var hans första i Malmö FF. Till allas förvåning valde Rikard Norling en trupp bestående av spelare från U21- och juniorlaget. En av de förvånade var Nikola Zivanovic, 17-årig högerytter i Malmö FF.

– Det är riktigt riktigt coolt. När Rikard Norling sa att vissa av oss skulle spela så trodde jag inte på det. Jag kom med i både truppen och fick spela och det känns bra att de har koll på mig.

När fick du veta att du skulle vara med?

– I lördags fick vi SMS av våra juniortränare att vi skulle vara med. Jag blev riktigt glad och ringde meddetsamma till mamma och pappa och berättade. De blev nästan ännu gladare!

Ni mötte ju ett i princip helt ordinarie Elfsborg men ställde ändå upp med ett lag där ingen var över 19 år, hur kom det sig?

– Det var väl mest att a-lagsspelarna var slitna sen tidigare. Sen har Rikard Norling sagt till oss att han kommer att testa många nya spelare den närmsta tiden. Han flyttar hellre upp spelare än att köpa in nya och det gav mig chansen i a-laget.

Hur var ditt inhopp?

– Jag fick spela ungefär 20 minuter men jag fick inte så mycket att spela med eftersom Elfsborg hade bollen mycket. Redan i 50e minuten började tränaren prata om att jag skulle in men det dröjde en stund innan bytet skedde. Jag spelade som högermittfältare hela tiden.

Hann du göra något minnesvärt?

-Jag fick in en fin dragning på Stefan Ishizaki och den kan jag leva länge på. Det såg ut som att jag skulle passa hem bollen men jag drog den med utsidan istället. Jag kom förbi honom och han slutade springa direkt.

A-lagets nya tränare, Rikard Norling, vad är dina intryck efter en match med honom?

– Det är en duktig fotbollstränare som vet exakt vad han vill. Han tänker mycket fotboll och han vill inte ha något ”tjongespel”.

Hur var det att byta om i a-lagets omklädningsrum?

– Vi fick faktiskt inte byta om där eftersom vi redan har våra grejer i U21-lagets omklädningsrum.

Hur var stämningen i U21-lagets omklädningsrum då?

– Stämningen var som att vi hade vunnit matchen. Tänk att vi mötte David Elm, Lasse Nilsson, Daniel Nordmark, James Keene och massa andra duktiga spelare och ändå klara oavgjort. Vi trodde att vi skulle få ordentligt med stryk med vi gjorde det väldigt bra!

Så nu när du summerar våren så är du nöjd?

– Ja faktiskt. I början av säsongen så fick jag 10 minuter per match med U19-laget och vi började diskutera om jag skulle spela i U17 istället. Men jag har krigat på och successivt fått mer och mer speltid i J-laget. Sen har min speltid i U21 också ökat, i början blev det 5 minuter, sen 10 minuter och senast från start. Nu när jag dessutom fått göra a-lagsdebut så känns det som att jag är på rätt väg och att det var värt att kämpa på lite extra när det var motigt!

 

Intervju: Henrik Sjöström