Niklas Kraft till IK Sävehof

18-åriga handbollstalangen och målvakten Niklas Kraft har idag blivit klar för toppklubben IK Sävehof. Niklas som i nuläget representerar IFK Ystad är även målvakt i svenska juniorlandslaget och vann under 2012 JEM-silver med landslaget. Dessutom valdes han samtidigt ut till EM:s bästa målvakt. Efter att ha genomgått den obligatoriska läkarundersökningen är nu avtalet som börjar gälla från och med den 1 juni 2013 och i två år framåt påskrivet.

– Det skall bli fantastiskt roligt att spela för Sävehof, säger Niklas. – Det är både smickrande och inspirerande att få chansen att spela i en av Sveriges bästa handbollsklubbar och det är verkligen roligt att få ett sådant förtroende. Jag har alltid haft som motto att man alltid skall göra sitt bästa och det går oftast bra, fortsätter Niklas som vid sidan av handbollen även planerar att studera vid Handelshögskolan i Göteborg.

Martin Klette, Niklas agent vid Wagnsson Sports & Entertainment berättar vidare om övergången: -Detta blir en optimal lösning för Niklas! Sävehof är den klubb i Sverige som har visat bäst resultat nationellt och internationellt under senare år. Man har en unik organisation kring laget och i Sävehof får Niklas samma målvaktstränare som i landslaget nämligen Fikret Handan. Valet har stått mellan två elitserieklubbar och Sävehof är den klubb som har visat den starkaste viljan att signa Niklas. Både Niklas, hans föräldrar och jag fick ett väldigt positivt intryck av klubben och dess verksamhet när vi var där på besök.

Niklas är en fysiskt stark och lång spelare med god räckvidd.

– Vi är glada över att Niklas väljer att komma till oss i Sävehof. Han passar fint in i vår framtidsplan, när det gäller att satsa på unga målinriktade och träningsvilliga killar som på sikt ska flytta fram våra positioner, säger Magnus ”Bagarn” Johansson, tränare i IK Sävehof.