Niklas Kraft byter klubb

Niklas_Kraft

OV Helsingborg HKs landslagsmeriterade målvakt Niklas Kraft byter klubb och går från den nedflyttningsklara Skåneklubben till etablerade topplaget Alingsås HK.

Niklas, som precis har fyllt 24 år och avslutar sina fastighetsmäklarstudier vid Malmö Universitet i sommar, kommer därmed spela för sin 4:e klubb i landets högsta serie. Han har tidigare spelat för IK Sävehof, HK Malmö och OV Helsingborg HK. Med moderklubben IFK Ystad spelade han i Allsvenskan.

– Jag är jätteglad över att få representera Alingsås de kommande åren, säger Niklas Kraft i en första kommentar efter att ha passerat läkarundersökningen och skrivit på avtalet. – Det är en klubb som representerar engagemang, vilja och utveckling. – De har skapat en miljö som jag tror kommer passa mig väldigt bra både handbollsmässigt och runt omkring. – Min sambo kommer ju från Göteborg och jag kan västkusten sedan tiden i Partille så jag är övertygad om att även det sociala kommer klaffa, avslutar han.

– Vi har sonderat terrängen efter en ny målvakt som passar in i vårt tänk och det känner vi att vi hittat helt rätt med Niklas Kraft, säger Alingsås HKs klubbchef Christer Mårtenson om sitt nyförvärv. – Han är fortfarande ung men har stor erfarenhet av Handbollsligan. – En spännande målvakt på både kort och lång sikt, avslutar klubbchefen.

– Det här blir en perfekt lösning för Niklas, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Niklas trivdes oerhört bra i OV men i o m att de åkte ur Handbollsligan så blev det naturligt att slutföra diskussionen med någon av de sex klubbar i Sverige och Norge som var intresserade av honom. – I dessa diskussioner visade Alingsås HK störst intresse och det hade en stor betydelse i sammanhanget. – Att Niklas sambo har sin familj i närområdet underlättade även beslutet för familjen.

Niklas Kraft var under 2017 uttagen i det svenska ligalandslaget och har tidigare spelat i både J- och U-landslaget (totalt 45 landskamper). Hans avtal med Alingsås HK är skrivet på 2 år.

Wagnsson Sports & Entertainment önskar Niklas Kraft lycka till i sin nya klubb!