Marokhy Ndione flyttas upp till Elfsborgs A-lag

160723 Elfsborgs Krokhy Nidinne jublar efter att ha gjort avgšrande 1-0 mŒlet under Gothia Cup finalen mellan Helsingborg och Elfsborg den 23 juli 2016 i Gšteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRN / Cop 89

Elfsborgs stora forwardtalang Marokhy Ndione, född 1999, har gjort klart med ett nytt avtal med Elfsborg. Avtalet är på 3 år och sträcker sig t o m den 30 november 2020. I o m det nya avtalet flyttas han upp permanent till Elfsborgs A-lag och ansluter direkt till säsongsuppstarten nästa vecka.

Marokhy Ndione har varit hyllad skyttekung i U-17 och U-19 serierna i Sverige de senaste säsongerna. 2016 vann han skytteligan i U-17 serien efter 23 mål i grundserien och 2017 gjorde han 21 mål i U-19 seriens grundspel samt även det avgörande målet i SM-finalen när Elfsborg blev svenska U-19 mästare. Det är alltså en notorisk målskytt som Elfsborg har lyckats förlänga med 1 år innan hans ordinarie avtal gick ut med Boråsklubben.

– Jag är glad över att äntligen ha fått skriva på ett proffsavtal i Elfsborg, säger Marokhy i en första kommentar till sitt nya avtal. – Det har varit ett mål sedan jag började spela fotboll och jag tackar gud för denna möjlighet, fortsätter han. – Målet nu och framöver är att slåss om att slå mig in i A-laget och att få spela regelbundet i allsvenskan. – Jag ser fram emot att lära mig från tränarna och de erfarna spelarna i A-laget, samtidigt skall det bli kul att äntligen bli proffs och börja min resa, avslutar han.

– Det är bara att gratulera Elfsborg och Marokhy till ett väldigt bra avtal, säger hans agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Det har funnits konkret intresse för Marokhy från Tyskland och England varför han redan i somras satte upp som krav att han skulle få ett A-lagsavtal för att förlänga med Elfsborg. – Glädjande nog har Elfsborg velat erbjuda honom detta och då tog det inte lång tid för Marokhy att bestämma sig.

– Vi är glada att kunna flytta upp ytterligare en spelare från våra egna led till vår A-trupp 2018, hälsar Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson i en kommentar. – Marokhy har utvecklats mycket under 2017 och vi ser fram emot att följa honom de närmaste åren.

Här kan du läsa om nyheten på Elfsborgs hemsida: http://elfsborg.se/2018/01/05/ndione-flyttas-upp-till-truppen/

Wagnsson Sports & Entertainment gratulerar Marokhy till hans första A-lagsavtal!