Marko Nicolic – U17 Allsvenskans skyttekung.

Wagnsson Sports & Entertainments klient Marko Nikolic spelar imorgon match med sitt Djurgården i en match mot Häcken när slutspelet för allsvenska U17 drar igång. De fem bästa lagen samt den bästa sexan från de tre Allsvenska U17-serierna har efter säsongen gått vidare till slutspel. Djurgården hamnade på en andraplats i U17 allsvenskan mellersta och rankades som fjärde lag inför slutspelet efter de tre seriernas gruppettor Brommapojkarna, Hammarby och Malmö FF. För Markos del har det varit en mycket lyckad säsong då han gjort 33 mål, vilket resulterat till skytteligaseger.

Gratulerar till bästa målskytt i U17 allsvenskan! Vad är anledningen till att du har gjort så mycket mål och målpass i år?
– Tack, det känns jättebra! Jag tror det är för att jag har varit väldigt offensiv och skjutit mycket. Jag har fått en offensiv roll i laget och tagit till vara på den. Jag minns mitt snyggaste mål som var mot Hammarby. Jag fick en perfekt träff på halvvolley utanför straffområdet som gick klockrent i mål.

Vad har du för målgest?
– Jag pussar min hand och tackar Gud för att jag får göra mål.

Imorgon går ni in i slutspelet. Vad tror du om era chanser gällande ett SM-guld?
– Vi möter Häcken som slutade på en fjärde plats på 41 poäng, jämfört med våra 53 poäng. Det är seriens mest målproducerande lag som möts, men vi har vunnit båda matcherna i serien, 3-0 hemma och 3-4 borta, så jag tror att vi kommer vinna. Efter det möter vi i så fall Djursholm eller Umeå och där ska vi också vinna. Jag tror därför vi absolut har en chans på guldet.

Hur ser du på dina möjligheter till en landslagsplats efter en så lyckad säsong?
– Jag vet faktiskt inte, jag har inte hunnit tänka så mycket på det, men självklart vill jag spela i landslaget och det är mitt mål att få spela där.

Det finns också möjlighet för dig att representera ditt hemland Serbien i landslagssammanhang. Hur ser du på det?
– Finns den möjligheten skulle jag välja att representera Serbien då det är där jag har min bakgrund och det vill jag representera såklart. Jag har dock inte hört något så vi får väl se.

– Det är väldigt stort av en så ung kille att vinna U17 Allsvenskans skytteliga. De poäng han har nått upp till efter alla mål och målpass under säsongen tror jag också är väldigt unikt. Det är verkligen en intressant spelare som besitter fina kvalitéer och det ska bli väldigt intressant att följa hans utveckling, säger Fredrik Söderström, mentor och scout på Wagnsson Sports & Entertainment.