Marcus Dahlin om flytten till Danmark

21-årige handbollsspelaren och höger nian Marcus Dahlin blev innan sommaren klar för danska ligaklubben Ringsted som slutade tolva förra säsongen  och klarade sig kvar via kval. Marcus kommer ursprungligen från Stenungsund och spelade sammanlagt fyra år för Alingsås HK. I januari i år gjorde han sin debut i A-landslaget. Nedan berättar Dahlin om livet i Danmark och flytten till en ny liga där han kommer enligt avtalet befinna sig i två säsonger.

Berätta om din tid än så länge i nya klubben?
Den har varit väldigt intressant och rolig. Jag har kommit in i laget väldigt bra och börjar även få hyfsat bra koll på det danska språket. Rutinerna börjar komma så det känns som om jag har varit här längre än vad jag faktiskt har.

Är det som du hade tänkt dig?
Både ja och nej. Handbollen är lite vassare vilket jag hade förväntat mig, men hur klubben jobbar och hur saker runt laget hanteras är lite annorlunda än tiden jag hade i Alingsås HK. Jag har dock inte så jättebra koll på hur andra klubbar i respektive ligor arbetar så jag är rätt oerfaren inom det området.

Vad är skillnaden på att spela i Sverige och spela i Danmark?
I Danmark är det mycket mer individuell teknik och  publiken är mycket bättre i Danmark. De har ett ”go” som inte många klubbar i Sverige har.

Vad har du förväntningar på dig själv och laget inför kommande säsong?
Jag har ganska höga förväntningar på mig själv. Just för att jag har tappat ett år av utveckling det senaste året i Alingsås. Jag känner att jag måste komma tillbaka till det spelet jag vet att jag kan spela och det gör jag med mycket speltid. Så länge jag håller mig hel och spelar mycket så tror jag det kommer bli riktigt bra.

Hur känns formen?
Formen känns väldigt bra, förutom en smått stukad fot som jag ådrog mig mot Kolding borta. Annars känner jag att formen bara blir starkare och starkare. Jag har också fått igång matchtempot bra nu så jag känner mig tip-top.