Marcus Dahlin klar för Ringsted

21-årige handbollsspelaren och höger nian Marcus Dahlin har idag blivit klar för danska ligaklubben Ringsted. Marcus, som i nuläget representerar Alingsås HK och gjorde debut i A-landslaget i januari, har tecknat ett tvåårigt avtal med Ringsted som börjar gälla från och med den 1 juli 2013. Avtalet innebär att Ringsted köper loss Marcus ett år i förtid från Alingsås HK.

-Det skall bli riktigt kul och spännande att spela i den danska ligan nästa säsong. Det blir en stor omställning men en mycket bra erfarenhet för mig. Det känns som ett steg i rätt riktning och jag tror att det kommer passa mig perfekt, säger Marcus.

Martin Klette, Marcus agent på Wagnsson Sports & Entertainment ,berättar vidare om övergången:

– Detta blir en väldigt bra lösning för Marcus eftersom den danska ligan är bättre än Elitserien, troligen den tredje bästa ligan i världen. Samtidigt är det sociala steget till Danmark mindre än till Tyskland eller Spanien. Förhoppningsvis kan Marcus efter ett eller två år i Danmark vara mogen att ta steget till exempelvis Tyskland.

– Det har funnits med tre svenska klubbar och en norsk klubb i beslutsprocessen men Ringsted var den klubb som visade störst vilja under längst tid. Både Marcus och jag har fått ett mycket positivt intryck av klubben och dess ledare.

Marcus Dahlin kommer ursprungligen från Stenungsund och spelade sammanlagt fyra år för Alingsås HK.

– Vi vill tacka Marcus för den tid han har spelat för Alingsås och önska honom lycka till i Danmark. Marcus har en jättepotential och jag hoppas att han kan få det där sista lyftet i Ringsted, säger Alingsås HKs klubbchef Christer Mårtensson i ett pressmedelande.

För mer information, kontakta Martin Klette på 0705-24 23 87 eller martin.klette@wagnsson.com