Linus Tornblad debuterar i allsvenskan

I måndags spelade GAIS mot svenska mästarna Helsingborgs IF i en allsvensk match som slutade 1-1 på ett kallt Olympia.

I den 86:e minuten får storstjärnan Mervin Celik lämna planen för Wagnsson Sports & Entertainments och GAIS unge yttermittfältare Linus Tornblad. Vi ställde några frågor till Linus.

Hur kändes det att debutera i allsvenskan och hur tycker du att det gick?

– Det kändes jättebra! Första steget är nu taget och förhoppningsvis får jag fler chanser den här säsongen. Med tanke på matchsituationen då vi tidigare fått en man utvisad så tycker jag det gick ok, jag kände att eftersom HIF pressade så mycket på slutet så var det bara att göra det bästa av situationen och försöka utnyttja ytorna som skapades på grund av detta. I slutet av matchen drog jag två spelare men sköt tyvärr i stolpen.

Är det något som du tycker att du har förändrat i ditt spel jämfört med förra säsongen?

– Ja, förra säsongen så dribblade jag kanske en gång för mycket och var inte lika delaktig i det defensiva spelet. Nu när jag har fått en hel försäsong med a-laget så har jag verkligen förstått vad det går ut på att spela seniorfotboll och har därför växt som spelare.

Hur känns formen?

– Mycket bra! Förra veckan gjorde jag tre mål mot Åtvidabergs FF i en U21-match och nu så fick man kröna det med ett inhopp i allsvenskan!

Slutligen, vad har du för förväntningar på den här säsongen för egen del?

– Fler chanser i allsvenskan och förhoppningsvis kanske till och med få göra mitt första allsvenska mål. Annars vill jag fortsätta utvecklas i U21-laget precis som nu och därmed bli en bättre och mer komplett spelare.

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment är väldigt glada över debuten och önskar Linus ett stort lycka till med resten av den här säsongen!

Av Niclas Ek