Johan Hammar är tillbaka!

Mittbackstalangen Johan Hammar är tillbaka i Evertons U-18 trupp efter skadeuppehållet.

I somras 2011 opererade Johan sitt knä och först i slutet av november kunde han spela sin första match igen. I samband med comebacken berättade Johan att ett av hans nästkommande mål var att någon gång i år vara med i reservlaget och redan nu i januari skedde debuten. Olyckligtvis skadade han sig igen för lite drygt en månad sedan och tvingades till en ny svår meniskoperation.

Rehabiliteringen har gått fortare än väntat och i lördags, efter endast 2 riktiga träningar, spelade Johan 90 minuter mot Manchester City. Vi ringde upp Johan för att gratulera och höra honom kommentera sin comeback.

Han berättar att han är nöjd med att så snabbt vara tillbaka och få 90 minuter i match. Även om det kändes att tempot var högt, tyckte han sig hänga med bra ändå, säger han. Målsättningen för Johan är att få spela så många matcher som möjligt under resten av säsongen och ta tillbaka sin plats i reservlaget. Där är konkurrensen extremt hög. Johan fightas om en plats, tillsammans med en irländsk A-landslagsspelare samt en engelsk U-landslagsspelare.

Johan Hammar ser positivt på framtiden. Förutom att solen har börjat skina över de brittiska öarna och att fåglarna hittat tillbaka, åker Evertons U-18 trupp på en U-19 turnering i Dallas. Där kommer de bl.a. att möta lag från Japan och Frankrike.

Vi på Wagnsson Sports & Entertainment passar på att önska Johan en trevlig resa och ett stort Lycka till!