Jesper Björkman klar för Gefle IF

Mittbacken Jesper Björkman har gjort klart med Gefle IF som nästa säsong kommer spela i Superettan. Avtalet är på 2 år. Där kommer han få möta sina gamla lagkamrater från Helsingborgs IF. Jesper Björkman gavs stort förtroende av förre HIF-tränaren Roar Hansen och sportchefen Jesper Jansson, under vilka han spelade flertalet av sina 30 matcher i allsvenskan och svenska cupen (24 från start), men har inte givits detta av Henrik Larsson. Trots konkret intresse från andra klubbar i Sverige och Norge tre av de senaste fyra transferfönstren har Helsingborgs IF behållit honom.

– Jag är väldigt stolt och glad över att få representera Gefle IF de två kommande säsongerna, säger Jesper i en första kommentar. – Efter att jag besökte klubben i november och de direkt visade intresse så har jag inte tvekat på att det var dit jag ville. – Jag tror att det här är helt rätt steg för min personliga utveckling och ser väldigt mycket fram emot januari och att starta upp träningen.

– Jag är väldigt glad för Jespers skull att få komma till en klubb som visar så stort intresse för honom, säger hans agent Martin Klette. – Han besökte dem två dagar och sedan tog det inte många dagar innan deras sportchef hörde av sig och sedan har han legat på oss i princip varje dag. – Det tyder på ett stort intresse. – Jesper är en mycket intressant mittback som jag tror kommer få ett rejält lyft nu i o m klubbytet.