Jack Cooper-Love svensk mästare med Elfsborg U17 2018

31392292-4F69-4D06-94C9-8EE0A2604F79

Wagnsson Sports & Entertainment passade på att ställa några frågor till den nyblivne svenske mästaren Jack Cooper-Love.

Grattis till SM-guldet! Hur kändes det när ni hade säkrat Elfsborgs andra raka U17-guld i helgen?

– Tack så mycket! Det kändes mycket bra! Det kändes lite mer på riktigt den här gången då man varit delaktig mer och fått starta alla matcher. Förra året blev det mestadels inhopp och bara ett fåtal starter. Men en extremt skön känsla och en skön belöning på en tuff säsong!

Du var med även förra säsongen när ni vann SM-guld. Om du skulle jämföra de två gulden och lagens prestationer dessa två år vad hade du sagt då?

– Väldigt likt faktiskt, vi avgör matcherna på samma sätt och spelar i princip likadant som förra årets U17. Känslan är att detta SM guld är lite tyngre då det förra året räckte med att komma 2:a i serien och få en chans till finalen. I år krävdes det en serieseger för att ta hem guldet vilket känns svårare. Det gäller att vara där varje match och aldrig slappna av om man vill vinna. 

Vilken har varit din och lagets bästa match i år?

– Lagets bästa match är nog den mot serietvåan Djursholm där vi vann med 3-0. Rent lagmässigt en stark prestation där de flesta kom upp i sin högstanivå. Min bästa match individuellt vet jag faktiskt inte. Jag har varit nöjd med ganska många matcher på olika sätt.

Du har själv haft en fantastisk säsong med 32 mål och 16 assists. Vad har varit nyckeln till detta fina resultat?

– Svårt att säga men mitt driv och min vilja att hela tiden vara bäst och göra fler och fler mål och poäng hela tiden. Att aldrig vara nöjd utan alltid vilja ha mer, har nog varit viktigt.

Nu flyttas du upp i U19 nästa år. Vad kommer du ha för mål då?

– Att göra bra ifrån mig och försöka ta en plats i startelvan. Sedan vill jag bara fortsätta utvecklas som jag har gjort och bli bättre hela tiden. Men mitt största mål är definitivt att slå mig in i startelvan och spela så många matcher som möjligt då det känns som att det är viktigt för mig i den här åldern att spela mycket matcher för att kunna utvecklas så mycket som möjligt.

Vad händer nu i höst när lagets stora mål är uppnått?

– Mycket fokus kommer ligga på UEFA Youth League och Chelsea antar jag. Sedan drar ligacupen och andra träningsmatcher igång. Den 12-15 november är jag också kallad till landslagets läger på Bosön.

När får du ledigt?

– Den 10 december får vi en månads uppehåll.

Tack för att du tog dig tid på att svara på våra frågor Jack! Wagnsson Sports & Entertainment önskar dig fortsatt lycka till med fotbollen fram till din välförtjänta semestervila!