Hampus Jildenbäck till Haslum HK

Säsongen 2012/2013 kommer 24-årige handbollsspelaren Hampus Jildenbäck att spela för Haslum HK. Svensken kommer senast från Bodö HK där han förra säsongen vann skytteligan i 1:a divisionen med 165 mål (målsnitt 8,7). Avtalet med Haslum sträcker sig över 1 år och Hampus kommer börja träna med sin nya klubb den 30 juli.

Hampus är mycket glad över avtalet med Haslum och säger: – Det känns skönt att avtalet nu är på plats! Jag ser fram emot att spela Champions League med Haslum som har ett spännande lag. Jag gillar tränarens syn på hur handboll skall spelas och ser fram emot att jobba med honom. Jag tror att han kan hjälpa mig ta ytterligare steg i min utveckling som spelare.

Hampus agent Martin Klette på Wagnsson Sports & Entertainment berättar vidare: – Haslum var det enda norska alternativet som Hampus var riktigt intresserad av i och med att de skall spela Champions League. Vi hoppas att detta skall bli en språngbräda för Hampus att komma ut i Europa i framtiden.

Haslum, som vann Postenligans grundserie 2011/2012, är även de glada över rekryteringen och sportchef Ove Kristensen berättar: -Spelarstallet är nu komplett och vi ser fram emot att börja en ny säsong. Hampus kommer att vara en gjuten målgörare och bidra till att vi håller kvar vår position i norsk handboll.

Haslums tränare Tom-Eirik Skarpsno beskriver Hampus:
– Hampus är en snabb, explosiv spelare som vi avser att använda som höger nia. Han är en typisk spelare som kommer att passa bra in i vårt spelsystem. Med Hampus i laget ska vi fortsätta att kämpa i toppen av norsk handboll.