Göran Sörheims genombrott i A-landslaget

Norge vann mot Sverige med 23-21 när Scandinavian Open avslutades på den svenska nationaldagen i norska Larvik. Med på planen var återigen Wagnssons klient Göran Sörheim som under turneringen fått chansen och definitivt tagit den. Göran har spelat alla matcher och utsågs i onsdagens match mot Polen till matchens lirare. Efter att ha imponerat på den norske förbundskaptenen ser kommande vecka inte riktigt ut som planerat för Göran. Istället för DHK-utbildning sätter sig 23-åringen på flyget till Istanbul för EM-kval och match mot Turkiet på onsdag, vilket han är jätteglad för.

– Det känns overkligt! Jag har fått spela mer än jag hade förväntat mig och det har gått riktigt bra, så det har varit en lyckad turnering för mig. Sedan toppades hela veckan med att jag efter matchen mot Sverige fick reda på att jag blivit uttagen till en av de 16 spelare som ska vidare till EM-kvalet. Jag är överlycklig! Det fanns inte i mina tankar, utan jag gick in med inställningen att prestera så bra jag kan och se vart det leder mig. Detta är en dröm som går i uppfyllelse, berättar Göran.

Mittnian, som annars spelar i norska Drammen, har under våren haft en strålande utvecklingskurva och blivit både tyngre och starkare. Lägger man därtill en hundra procentig inställning med stark vinnarskalle och träningsvilja förstår man att Görans egenskaper kommer att betyda mycket för landslagets kommande utmaningar där Norge möter Turkiet i första EM-kvalmatchen.

 Jag ser otroligt mycket fram emot EM-kvalet. Formen är mycket bra och jag känner mig stark och väl förberedd. Vi åker till Turkiet på söndag morgon för att spela match på onsdag. Efter det åker vi tillbaka till Norge och Arendal för match mot Litauen på lördag.  Jag är väldigt laddad och förväntansfull, säger Göran glatt.

Vi på Wagnsson gratulerar till uttagningen och bra prestationer samt önskar Göran ett stort lycka till!

Foto: Trond Teigen/ NTB Scanpix