Felix Montebovi går till HK Malmö

IFK Ystads talangfulle V6:a Felix Montebovi, fostrad i H43 Lund, flyttar efter 1 år vidare till Handbollsligan. Han har gjort klart ett 2 års avtal med HK Malmö.

– Jag tror det här kommer bli ett bra nästa steg i min karriär, säger Felix i en första kommentar. – Jag kommer kunna utvecklas mycket här med hjälp av bra träning och bra spelare. – Det blir spännande att få spela i Handbollsligan och i HK Malmö, säger han.

– Det här blir ett bra steg för Felix fortsatta utveckling, säger hans agent Martin Klette. – Det var en bra erfarenhet för Felix att få spela i Allsvenskan den här säsongen. – Nu känner jag att han är mogen att ta steget till Handbollsligan med den större konkurrens det innebär i form av träning och spel med och mot bättre spelare. – Det fanns intresse från en annan ligaklubb men efter vårt möte med HK Malmös tränare Björn Sätherström känner vi oss trygga i valet av klubb för Felix. – Vill passa på att tacka IFK Ystad för chansen att spela ett år i Allsvenskan.

Mars kan bli en händelserik månad för Felix som förutom att han blev uttagen till Allsvenskans All Star Team 2023/2024 även troligen kommer debutera för U-20 landslaget i trenationsturneringen i Portugal när Sverige möter Norge och Portugal den 15 och 16 mars 2024.