Erik Sääf återvänder till IFK Skövde

Fotograf: Viktor Ljungström

U-landslagsspelaren Erik Sääf har skrivit ett 1 års avtal med IFK Skövde och återvänder därmed till sin moderklubb efter 1 år i allsvenska Amo Handboll. I o m att Amo missade kvalet till Handbollsligan blev det aktuellt med en flytt tillbaka för att kunna spela på högsta nivån i Sverige.

– Det skall bli roligt och spännande att komma tillbaka till Skövde igen efter en sejour i Amo, säger Erik i en första kommentar. – Året i Amo har varit nyttigt på många sätt och jag hoppas att jag kan fortsätta min utveckling i den fina miljön som är i Skövde. – Förhoppningsvis blir det även spel i Europa vilket skall bli väldigt givande i så fall, avslutar han.

– Det här blir en bra lösning för Erik i o m att IFK Skövde är en invand miljö, säger Eriks agent Martin Klette vid Wagnsson Sports & Entertainment. – Det har varit bra för hans handbollsmässiga och privata utveckling att få mycket speltid och få bo på annan ort och lära sig sköta sig själv, men nu var han mogen för spel i Handbollsligan. – Det har funnits en del intresse från andra klubbar i Sverige och någon i utlandet men Erik är klok och skyndar långsamt. – Det har märkts på IFK Skövde att de väldigt gärna ville ha tillbaka honom så det skall bli intressant att följa honom nästa år, avslutar Martin Klette.