David Löfquist till italienska serie A-klubben Parma

Den 189 cm långe yttermittfältaren/forwarden David Löfquist har nu gjort klart med italienska Parma. Löfquist, som har spelat för allsvenska Mjällby AIF, har haft konkret intresse från fyra utländska klubbar och tre allsvenska, men valet föll till slut på Parma. Löfquist har genomgått en läkarundersökning i Parma och har nu skrivit på ett avtal som börjar gälla den 3 januari 2012. Avtalet sträcker sig över 2,5 år med option för Parma till ytterligare 2 års förlängning.

Löfquist som nu kommer att spela för samma klubb som de svenska fotbollsprofilerna Tomas Brolin och Jesper Blomqvist tidigare har gjort, är mycket nöjd: – Detta är en dröm som har gått i uppfyllelse! Det känns väldigt smickrande att få spela för en storklubb som Parma! Det känns nästan lite overkligt att allt är klart nu men jag är väldigt glad, säger Löfquist.

David Löfquists agent Martin Klette på Wagnsson Sports & Entertainment fortsätter: -Det här är en fantastisk chans för David! Det är inte många svenska spelare som får chansen att spela i serie A och att dessutom få göra det i en sådan klassisk klubb som Parma måste kännas underbart. Det har varit en intensiv beslutsprocess men Parma har varit den klubben som har visat allra störst intresse av de utländska klubbarna så valet blev ganska naturligt till slut. Det är det största steget att ta rent fotbollsmässigt av de alternativ David hade men David räds inte utmaningen. Italien är dessutom hans drömland.

Läs mer från media:
Expressen
FotbollDirekt
Aftonbladet