Daniel Nordmark till Helsingborgs IF

Daniel Nordmark har idag gjort klart med svenska mästarna Helsingborgs IF och signerat ett 3 års avtal. Helsingborgs IF blir därmed hans 4:e klubb i karriären efter Lidköpings IF, IF Heimer och IF Elfsborg. Den f d U-21 landslagsspelaren har representerat IF Elfsborg sedan 2006 och lämnar klubben på utgående avtal efter att ha avböjt att förlänga avtalet i somras.

I en kommentar till Wagnsson Sports & Entertainments hemsida säger han följande. – Jag vill vinna titlar och det verkar man veta hur man gör i Helsingborg! Jag vet att jag kommer till ett bättre lag men jag hoppas jag kan hjälpa dem att bli ännu mera framgångsrika. I Elfsborg hade vi alltid svårt mot HIF. – Det känns mycket bra att komma till HIF och när de hörde av sig kändes det som ett självklart val att komma hit.

Daniel Nordmarks agent Martin Klette säger: – Det här är ett mycket bra val av Daniel! Jag har haft kontakt med Jesper Jansson från och till sedan i somras och när väl HIF bestämde sig så har det gått snabbt. Att HIF skall spela europeiskt cupspel har haft stor betydelse för Daniels klubbval eftersom han har ambitionen att komma utomlands så småningom. De andra allsvenska klubbarna som har velat ha hans signatur har inte kunnat erbjuda detta.

Daniel Nordmark kommer genomföra sitt första träningspass med HIF redan imorgon.