Daniel Jarl och Sebastian Carlsén åker på provspel till Sporting Braga

Wagnsson Sports & Entertainments två klienter Daniel Jarl (Djurgårdens IF) och Sebastian Carlsén (Inter) tar idag flyget till Portugal för att provträna med den portugisiska storklubben Sporting Braga. Sporting Braga är en klubb som har vuxit mycket de senaste åren och 2011 spelade de final i Europa League.

20-åriga Daniel som under hösten även provtränat med engelska Hull City säger: – Det ska bli jättekul och spännande, ännu en upplevelse och lärorik resa. Jag ska göra mitt bästa och få ut så mycket bra som det bara går och hoppas komma hem med nya erfarenheter.

Sebastian hälsar strax innan sin avresa: – Det känns bra och det kommer framförallt att bli riktigt kul. Jag har pratat med Fredrik Söderström som har spelat i klubben och han hade bara positiva saker att säga om klubben.

Wagnssons mentor Fredrik Söderström har 31 spelade ligamatcher med Sporting Braga och totalt 11 säsonger i Portugal, och berättar vidare: – Det är en enorm möjlighet för killarna att komma till en av Portugals mest välskötta klubbar och få chansen att visa upp sig. Som många vet har portugisisk fotboll hållit en hög nivå under lång tid och jag är övertygad om att det blir en fantastisk upplevelse att träna både med och mot oerhört skickliga spelare.